woensdag 26 november 2014

Oooh kom toch eens kijken...

De Sintkriebels kwamen al snel in onze buik wanneer we de veranderingen in de klas ontdekten. Overal zijn er zwarte pieten en is sinterklaas te zien. Er zijn handpoppen om mee te spelen, speelgoedboekjes om in te snuffelen, stokpaarden om in de klas rond te huppelen, het kasteel van sinterklaas om in weg te duiken,...enzovoort. Elke dag tellen we af en staan we een stapje dichterbij het sinterklaasfeest!
Echt iets om naar uit te kijken en wat spannend is dit allemaal...


Oei oei, Sinterklaas vindt zijn mantel niet meer en heeft een nieuwe nodig.Stofjes in overvloed, nu nog een mooie stof vinden om Sinterklaas een nieuwe mantel te kunnen maken. Jason gaat alvast op onderzoek uit...

De volgende dag was Sinterklaas wat verdrietig. Hij had zijn kledij nog steeds niet gevonden. Hij kon ons wel vertellen dat alles in een grote zak van zwarte piet zat. Sinterklaas toonde ons een stukje jutte van de zak. (zo wisten wij naar welk soort zak we moesten zoeken).
We sprongen Sinterklaas en zwarte piet direct te hulp. En ja hoor, de zak was door verstop-piet verstopt en was vergeten waar hij de zak gelegd had. Lina zag hem als eerste liggen en trok de zak van onder de kast.
Joepie!

Natuurlijk, nieuwsgierig als we zijn, keken we toch eens in de zak van zwarte piet. Wat een mooie kleren zaten daar in!
De mantel van Sinterklaas, de mijter (hoed van de Sint), witte handschoenen met een ring, een witte kraag, een mooie zwarte pietenmuts met een pluim aan, een jas, ...
Dit moest gepast worden...
  
Schilderpiet was ook een beetje verstrooid geweest en had alle schoenen van de kindjes wit geschilderd. Oeps! Wij wisten daar wel raad mee. Opnieuw schilderen in alle kleuren van de regenboog. We gingen al gauw aan het werk met stagiaire Jessica.
 
 
Terwijl er enkelen zorgvuldig in de speelgoedboekjes keken...




Werd het kasteel van Sinterklaas onveilig gemaakt.


Ook de paarden werden uit de stal gehaald en kregen de nodige verzorging. Sinterklaas is er zeker van dat ze in goede handen zijn!


Ik denk dat Berhe ook graag een paard wil verzorgen :)
We sprongen, zwaaiden, klapten, draaiden,... als echte zwarte pieten. 
doelied met stagiaire juf Jessica
In de boekenhoek verdiepten we ons in verhalen over Sinterklaas en Zwarte Piet..gezellig hoor..

Foto's in de klas kan je nooit ongezien nemen. Ze waren er vandaag als de kippen bij om op de foto te staan en ze kregen van mij even de tijd om een foto te nemen. Lina maakte (per ongeluk) een 'selfie'


Ook Sinterklaas heeft zo zijn technische kant :




 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten